Hallo wereld

Vandaag openen wij onze deuren in en naar een nieuwe ruimte. Deze website vinden wij een mooie en ook spannende stap in ons werken met mannen. Wat is begonnen met het lidmaatschap van een mannengroep die al 13 jaar bij elkaar komt. Waar wij beiden heel veel hebben geleerd over ons eigen man-zijn in samenhang met leren over hoe mannen onderling kunnen werken aan vertrouwen, intimiteit en toch ook scherp zijn met elkaar. Hoe mannen hun eigen kracht van binnenuit kunnen inzetten en tegelijkertijd hun hart openhouden en zo ook hun zachtheid inbrengen. Wij begeleiden al enige jaren met veel plezier, groei en voldoening een aantal mannengroepen. Wij zien keer op keer bij mannen dat hun eigen kompasnaald als het ware trilt tussen hard erin gaan, zichzelf overschreeuwen of van binnen opbranden en “softe” mannen die te weinig toegang hebben tot hun eigen kracht en helderheid van geest.

Deze kompasnaald heeft ons geïnspireerd om naam te geven aan waar wij voor staan; mannen ondersteunen om hun eigen kompas te richten. Wij zijn Kompas. En we zijn er voor Mannen.

Laten we afsluiten met op te merken dat wij mannen zien vooral ook als interessante en mooie versies van mens-zijn met ongekende potentie, net als vrouwen. Tegelijkertijd is man-zijn in deze 21e eeuw iets wat niet zo maar vanzelf gaat en het vraagt een aparte aandacht om bewustzijnsontwikkeling als man in deze tijd op een mannelijke manier vorm te geven.